B. L. O. G.
Belangrijke Literatuur, Onze Gezelligheid

 

Voordelen updates

Het zal niemand ontgaan zijn dat we bij Flexwebhosting ons shared hosting platform flink aan het upgraden zijn. Daar komt het een en ander bij kijken en, hoewel er zo veel meer mogelijkheden ontstaan, betekent het ook dat er afscheid genomen moet worden van sommige websites. Gewoon, omdat ze te oud zijn. Maar als we het hebben over voordelen, wat bedoelen we daar dan mee? Onder andere snelheid, stabiliteit en veiligheid zijn hier belangrijke pijlers.

Privacy

25 Mei 2018. De dag dat alles zou veranderen. Privacy opeens op #1 van ieder bedrijf. Geen slordigheden meer, geen datalekken zonder dat iedereen het zou weten. En een autoriteit die zweepslagen en torenhoge boetes uit mag delen.

SSL certificaat verplicht en Ranking

Een tijdje geleden postten we een artikel over de nieuwe mogelijkheden van SSL certifcaten. Hierbij is het niet langer vereist om een uniek IP adres te hebben om gebruik te kunnen maken van een SSL certificaat voor uw website. Dit scheelt natuurlijk kosten, maar ook in het gemak van het installeren hiervan. Maar nu is de vraag, waarom zou u gebruik willen maken van een SSL certificaat? Uw website werkt toch ook gewoon, via http://uwwebsite.nl? Waarom zou u via https://uwwebsite.nl bereikbaar willen zijn? Om deze vragen goed te kunnen beantwoorden, is een uitleg over SSL misschien handig.

 

Langzaam internet

Het internet kampt sinds enkele dagen met omvangrijke storingen die grote delen van het wereldwijde computernetwerk uren onbereikbaar maken. Dat ligt aan verouderde netwerkapparatuur die de snelle groei van het internet niet kan bijbenen. Deskundigen vrezen dat de onderbrekingen nog wel enkele weken kunnen aanhouden.

 

Verificatie Domain Robot

Sinds enkele maanden heeft de ICANN (het overkoepelende orgaan voor internationale domeinnaam-registraties) het proces van domeinnaam-registraties,houderwijzigingen en verhuizingen gewijzigd. Dit heeft betrekking op alle zogenaamde 'gTLDs', oftewel Global Top Level Domains. Hieronder vallen bijvoorbeeld domeinnamen met de extensie .com, .org en .net. Is er één van de voorgenoemde handelingen uitgevoerd, krijgt u binnen enkele uren een Duits- en Engelstalige e-mail van Domain Robot. Deze e-mail lijkt sterk op een phishing e-mail en komt dan bijvoorbeeld in Gmail-accounts ook standaard in de spam-map binnen.