B. L. O. G.
Belangrijke Literatuur, Onze Gezelligheid

 

Nepfacturen

Sinds enkele maanden krijgen ondernemers in Nederland facturen van 'Domein Host Nederland'. Let op: dit is geen factuur van ons, noch van uw hostingprovider én op deze factuur rust geen betalingsverplichting! Laat u dan ook niet verleiden om te betalen!

 

ESYnet geblacklist

Sinds vanmorgen staat één van onze datacentra, ESYnet, op een blacklist. Dit betreft de blacklist aangeleverd door partij UCEProtect. Hierdoor kan het zijn dat u bij het verzenden van e-mail een foutmelding krijgt. In dit artikel meer informatie.

 

Virusscanners getest

We worden links en rechts gebombardeerd met informatie over virusscanners. In de foldertjes van de locale computerdealer, de advertenties langs de websites die we bezoeken, bij het downloaden van een programma... Overal is er wel een leverancier die beweert de beste bescherming te bieden. Dat iedereen gebruik zou moeten maken van een virusscanner is algemeen bekend. Dat dit een noodzaak is, is jammer. Voornamelijk Microsofts besturingssysteem Windows is vaak het doelwit van hackers, regelmatig worden er dan ook nieuwe gaten in de beveiliging ontdekt. En dus wordt een virusscanner bijna verplichte kost. De vraag is nu, welke kiest u?

 

Plesk veiligheidsrisico

Parallels Plesk Panel is een server controlepaneel en biedt een visuele interface om een (hosting) server te beheren. Hier is recentelijk een lek in ontdekt, waardoor derde partijen van buitenaf toegang kunnen krijgen tot de inhoud op uw server. Bestanden en e-mails van uw klanten lopen hierdoor het risico om gestolen te worden. De kans hierop is echter erg klein, omdat hiervoor een geweldige hoeveelheid rekenkracht voor nodig is.

 

Korting!

Aast u al een tijdje op een nieuwe domeinnaam of een uitbreiding van de reeds door u geregistreerde namen, maar vindt u het wat te duur? Dan is de maand mei voor u een schot in de roos.